Voortgezet onderwijs

Aantal keer bekeken: 55198, Laatst gewijzigd: dinsdag, 03 september 2019

Onderzoek op school in het voortgezet onderwijs

De jeugdgezondheidszorg ziet alle kinderen in Nederland op verschillende momenten in hun leven. Het doel hiervan is om eventuele problemen in de ontwikkeling zo vroeg mogelijk te ontdekken.

Gezondheidsmonitor Jeugd najaar 2019

Dit najaar wordt op veel scholen meegedaan aan de Gezondheidsmonitor Jeugd, naast de gewone onderzoeken. De Gezondheidsmonitor Jeugd bestaat uit een digitale vragenlijst die door de leerlingen van klas 2 en klas 4 wordt ingevuld. Bekijk hier een voorbeeld van de vragenlijst (pdf).
Voor dit grootschalige onderzoek is een aparte privacyverklaring (pdf) opgesteld en een overzicht met veelgestelde vragen (pdf).
De resultaten hiervan komen in de loop van 2020 beschikbaar

Onderzoek in de onderbouw

Op het VMBO in klas 1 en op de HAVO/VWO in klas 2 krijgt elke leerling een vragenlijst (pdf) en een gesprek aangeboden. De vragenlijst vullen de leerlingen van tevoren op school in. De vragen gaan over hun lichamelijke gezondheid, over hoe ze zich voelen en over hun leefstijl. Vervolgens nodigen we alle kinderen uit voor een gesprek hierover en worden ze gemeten en gewogen.
Op sommige locaties wordt de vragenlijst ces-d (pdf) gebruikt.

Onderzoek in de bovenbouw

Op het VMBO krijgen jongeren in klas 3 en op de HAVO/ VWO in klas 4 een uitnodiging voor een digitale gezondheidsonderzoek: de Check. De vragen gaan over gezondheid, lichaam, gevoel, relaties, genotmiddelen en seksuele ontwikkeling (voorbeeld onderwerpen(pdf).

De leerlingen vullen de Check op school in.
Voorafgaand aan het invullen van de Check wordt een kort filmpje over de werkwijze getoond.

Na het invullen van de vragenlijst, krijgen de leerlingen meteen feedback en advies bij de verschillende onderwerpen. Zij kunnen vervolgend doorklikken naar betrouwbare websites met advies en informatie, zoals de jongerensite www.hoezitdat.info.

Rapportages

Anoniem gebruiken we de gegevens uit beide onderzoeken voor rapportages over de gezondheidssituatie van jongeren in de regio Hollands Midden.

Privacy

Informatie over privacy en gegevensverwerking op onze website.

Gezondheidstest bovenbouw

cm bovenbouw

Klik hier om een papieren
voorbeeld van de
vragenlijst te bekijken.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl