Onderzoek en vaccinaties

Aantal keer bekeken: 30879, Laatst gewijzigd: dinsdag, 16 februari 2021

De medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg volgen samen met u de ontwikkeling van uw kind en ondersteunen u bij de verzorging en opvoeding en, indien u daar behoefte aan heeft, met advies. De gezonde en veilige ontwikkeling van uw kind staat daarbij voorop. Onze medewerkers kunnen een eventuele achterstand of afwijking in de ontwikkeling vroegtijdig signaleren en in overleg met u tijdig verwijzen naar specialistische hulp.
Dit menu onderzoek en vaccinaties bevat informatie over de onderzoeken die de Jeugdgezondheidszorg van de GGD Hollands Midden uitvoert bij baby's, peuters en schoolgaande kinderen en over de inentingen die worden gegeven.

Baby en peuter

Basisschool

Voortgezet onderwijs

Vaccinaties

Vaccinatie voor 9 jarigen

HPV vaccinatie

Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

Baby en peuter

In de eerste 2 weken na de geboorte van uw kind komt de Jeugdgezondheidszorg twee keer bij u thuis: een keer voor een kennismakings-huisbezoek en een keer voor de gehoortest.

Kennismakings-huisbezoek

Ongeveer een week na de geboorte van uw baby maakt de jeugdverpleegkundige een afspraak met u. De jeugdverpleegkundige bezoekt u thuis om kennis te maken met u en uw kind.
De jeugdverpleegkundige legt u uit wat u van de Jeugdgezondheidszorg kan verwachten. U kunt daarover dan ook vragen stellen. Daarnaast zal de jeugdverpleegkundige u vragen stellen over de zwangerschap, de bevalling, uw baby en de gezinsomstandigheden. Tot slot ontvangt u een afspraak voor een bezoek aan de Jeugdgezondheidszorg in het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente.

Gehoortest

Tussen de vierde en twaalfde dag na de geboorte van uw kind komt een gehoorscreener van de  Jeugdgezondheidszorg bij u thuis voor een gehoortest bij uw baby. Met de gehoortest meten wij of het gehoor van uw kind goed genoeg is om te leren praten.

Bezoek aan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige in het CJG

Tot uw kind 4 jaar is, bezoekt u regelmatig een jeugdarts of jeugdverpleegkundige. In de schoolgaande periode gebeurt dat minder vaak. Bij uw bezoek wordt u in de meeste gevallen ontvangen door een assistente Jeugdgezondheidszorg. Deze weegt en meet uw kind en maakt de vervolgafspraken.
De jeugdarts en jeugdverpleegkundige kijken naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van uw kind en besteden aandacht aan de verzorging en opvoeding van uw baby en peuter. Ze bespreken met u de vragen die u daarover heeft en of extra ondersteuning nodig is.

Inloopspreekuur Jeugdgezondheidszorg in het Centrum voor Jeugd en Gezin

U kunt zonder afspraak gebruik maken van ons inloopspreekuur. Bijvoorbeeld om uw kind extra te laten wegen, om iets te vragen over de voeding, of voor advies. De tijden van onze inloopspreekuren vindt u bij de contact- en adresgegevens van onze vestigingen op deze website of via www.cjghollandsmidden.nl.

 

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie