Nieuw coronavirus

Aantal keer bekeken: 84078, Laatst gewijzigd: vrijdag, 24 juli 2020

Inhoudsopgave

1. Cijfers

2. Basis- en leefregels

3. Aangepaste dienstverlening

4. Informatie over het virus

5. Heb je nog een vraag?

 


1. Cijfers

Regionale cijfers, zoals de aantallen positief geteste personen, ziekenhuisopnames en overleden personen vind je op ons dashboard eengezonderhollandsmidden.nl.

Landelijke cijfers vind je op de website van het RIVM. Vanaf 1 juli meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. De updates verschijnen voortaan een keer per week op dinsdag.

Het corona-dasboard van de Rijksoverheid wordt wel dagelijks bijgewerkt.

 


2. Basis- en leefregels

Samen houden we corona onder controle. Dat lukt alleen als iedereen zich houdt aan de basis- en de leefregels. Die vind je op de website van de Rijksoverheid

Ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op COVID-19? Het RIVM heeft hier informatiebrieven over. Deze brieven kun je vinden op deze webpagina van het RIVM.

 


3. Aangepaste dienstverlening

 De GGD Hollands Midden heeft haar dienstverlening aangepast tijdens deze coronatijden. Kijk daarvoor op onze pagina Aangepaste dienstverlening.

 


4. Informatie over het virus

Op de website van het RIVM vind je heel veel informatie. Naast actuele informatie vindt je achtergronden en antwoorden op veelgestelde vragen

  • informatie over de ziekte, het virus en de aanpak;
  • veel gestelde vragen en antwoorden. Zoals: Wanneer ben je besmettelijk met het nieuwe coronavirus? Waar kun je terecht als je het mentaal zwaar hebt? Zijn er extra risico's bij zwangerschap?

  Op de website van de Rijksoverheid vind je ook veel informatie. Bijvoorbeeld:

  • over het versoepelen van de maatregelen: update van 1 juli
  • over het coronavirus en het openbare en dagelijkse leven: veel gestelde vragen. Zoals: mogen jongeren samen sporten? Mag ik naar de kerk of de moskee? Wat betekent gezinsquarantaine?

Kinderen en Jongeren kunnen terecht op 

  • de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Voor verschillende leeftijdsgroepen worden vragen over de gevolgen van het coronavirus beantwoord.
  • Hoezitdatinfo. Corona op een rijtje. Deel je tips en zorgen via de chat.
  • Slimmerchillen.
  • Steffie legt het coronavirus in makkelijke taal uit met een filmpje. Bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en voor kinderen.

 De Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB Nederland hebben een website gelanceerd met allerlei coronaprotocollen. Ook kun je er ervaringen lezen van collega-ondernemers. Kijk op mijncoronaprotocol.nl 

 


5. Heb je nog een vraag?

Voor het aanvragen van een test bel je 0800-1202. Kijk ook op onze pagina over Testen.

Voor overige vragen kun je bellen met het landelijke informatie nummer: 0800-1351
Vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351. Dit kan tussen 8.00 en 20.00 uur.

Doof of slechthorend? Ook dan kun je bellen, via de Teletolkdienst van KPN. Met de Tolkcontact-app kan het ook. Zie voor meer informatie hierover de website van Tolkcontact en KPN.

Je kunt ook de GGD Hollands Midden bellen op 085-0782878
Bereikbaar van 08.00 - 20:00 uur. Tip: bel na 12:00 uur, dan krijg je (meestal) direct een medewerker aan de telefoon.

Mail de GGD Hollands Midden: vragenovercorona@ggdhm.nl.

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie