Sportenderwijs Gezonde Leefstijl

Aantal keer bekeken: 7216, Laatst gewijzigd: vrijdag, 23 december 2016

Sportlessen in combinatie met voorlichting over gezond bewegen, gezonde voeding, algemene fitheid en (maatschappelijk) actief zijn in het dagelijks leven.

Het programma gezonde leefstijl bestaat uit 15 lessen van anderhalf uur met sporten en workshops. Enkele  deelneemsters krijgen na afloop de kans om mee te doen aan de training  Sportenderwijs Aan de Slag: sporten en werken aan je persoonlijke ontwikkeling: wellicht een opleiding, vrijwilligerswerk en/of misschien een functie als leefstijlambassadeur waarin je zelf voorlichtingen gaat geven over gezonde leefstijl?

Voor wie?

De lessen zijn gericht op maatschappelijke activatie en participatie. De cursus staat open voor vrouwen uit Leiden en omstreken die aan een gezondere leefstijl willen werken maatschappelijk actief willen zijn. De deelneemster moet zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Gezonde Leefstijl wordt twee keer per jaar in diverse wijken van Leiden aangeboden.

Begeleiding

De lessen worden gegeven door een docente van de Stichting Sportenderwijs.nl onder coördinatie van GGD/ Hara en in samenwerking met diverse Leidse welzijnsorganisaties. Eigen bijdrage is 2 euro per les. In sommige gevallen is deze bijdrage weer terug te krijgen via het minimabeleid van gemeente Leiden.

Aanmelden/ meer informatie

Stichting Sportenderwijs, Liza Soffner, 06 - 11 22 88 67
Voor meer informatie www.sportenderwijs.nl

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl