Week van de Teek: 15 t/m 21 april

maandag, 15 april 2019

Deze week is het de Week van de Teek. De week wordt georganiseerd aan het begin van het tekenseizoen en heeft als belangrijkste boodschap: controleer jezelf op teken nadat je in het groen bent geweest.

Bij een uitstapje in de natuur kunnen we een tekenbeet oplopen. Meestal is dat onschuldig, maar een teek kán de ziekte van Lyme overbrengen. Deze ziekte kan ernstige gevolgen hebben. Geef de teek dus geen kans! Een tekencontrole na een uitstapje in de natuur is een kleine moeite. weekvandeteek2

Wilt u weten waar teken voorkomen en hoe ze op mensen overstappen?

App ‘Tekenbeet’
De app ‘Tekenbeet’ bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij ontvangen dan een herinnering dat ze de plek waar ze gebeten zijn moeten controleren. Ook kunnen mensen via hun mobiele telefoon zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen om altijd op de hoogte te blijven van de actuele tekenactiviteit.
De app ‘Tekenbeet’ is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

Meer informatie
Meer informatie over risico’s voor de gezondheid en maatregelen die u kunt nemen vind u hier: teken en de ziekte van Lyme.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie