Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 22

dinsdag, 08 juni 2021

In de week van 31 mei tot 6 juni zijn 10.322 inwoners van Hollands Midden getest in de GGD- teststraten. Deze testen werden zowel binnen als buiten de regio afgenomen. Van alle mensen die afgelopen week in de GGD-teststraten in onze regio getest werden, testte 6,7% positief. Dat is een daling ten opzichte van vorige week.  

In totaal testten 593 personen uit onze regio positief op corona in een van de GGD-teststraten, ziekenhuizen of andere testlocaties. Afgelopen week overleden 2 personen uit Hollands Midden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Tot en met week 22 zijn iets meer dan 230.000 inwoners uit de regio door de GGD gevaccineerd (28% van alle inwoners), 16% van de inwoners is volledig gevaccineerd. Afgelopen week zijn 41.288 inwoners gevaccineerd op de zeven vaccinatielocaties in Hollands Midden. 

Gele boekje

Mensen die al wel gevaccineerd zijn maar nog geen stempel in het gele boekje hebben ontvangen, kunnen vanaf 14 juni voor hun stempel terecht op de zeven GGD-vaccinatielocaties in Hollands Midden. Op dit moment is het erg druk op onze vaccinatielocaties doordat wij heel veel mensen vaccineren. Het is daardoor niet verantwoord om mensen nu langs te laten komen voor een stempel in hun gele boekje. Vanaf 14 juni heeft de GGD speciale stempeltenten naast de vaccinatielocaties ingericht. De GGD streeft ernaar dat u vanaf de 14e ook ter plekke een geel boekje kan kopen via pinbetaling. 

Als u na de 14e langskomt voor een stempel hebben wij uw vaccinatiebevestiging en uw ID-bewijs nodig. Het maakt niet uit bij welke GGD-locatie in Nederland u gevaccineerd bent, u kunt op alle GGD-vaccinatielocaties in de regio terecht voor een stempel. De GGD stempelt alleen voor vaccinaties die door de GGD’en zijn gezet. De GGD mag geen stempels zetten voor vaccins die door de huisarts zijn geprikt. 

Het gele boekje is alleen voor uw eigen administratie en is geen officieel reisdocument. Aan het einde van deze maand lanceert de EU een app en website met een QR-code waarmee u uw vaccinatie, negatieve test en/of doorgemaakte COVID-besmetting kan aantonen aan de grens en bij evenementen. U kunt die QR-code ook printen. De gegevens van de GGD zijn rechtstreeks aan die app gekoppeld. U kunt daarom uiterlijk 24 uur na uw vaccinatie bij de GGD een groen vinkje in die app verwachten. 

Coronacijfers per gemeente

Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie