Stoptober 2019 gaat van start! Doet u mee?

woensdag, 11 september 2019

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. Op 1 oktober stoppen, doen inmiddels meer mensen dan op Nieuwjaarsdag.

Landelijk geven dit jaar drie bekende Nederlanders het goede voorbeeld: Het zijn actrice Georgina Verbaan, presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniël Smid.

Ook in onze regio dagen we natuurlijk iedereen uit om te stoppen met roken. GGD Hollands Midden ondersteunt en volgt actief stoppende rokers. We volgen hen op Facebook en Instagram bij de voorbereiding en bij het echt stoppen in oktober. Via onze sociale media kanalen geven we tips om het vol te houden en vertellen we over rookvrije omgevingen. Stoppen doen we samen!

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 6 september inschrijven via de website www.stoptober.nl. Vanaf 26 september is de gratis app te downloaden.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

 

StopTober logo

 

 

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie