Steeds meer doelgroepen getest bij GGD Hollands Midden

dinsdag, 19 mei 2020

De GGD Hollands Midden gaat meer doelgroepen met klachten testen op het coronavirus. Vanaf maandag 18 mei zijn ook mantelzorgers, medewerkers in het openbaar vervoer, politiemedewerkers, medewerkers in de dagbesteding, opvang en jeugdhulp welkom bij de testlocatie.

In juni kunnen alle inwoners met klachten (verkoudheid, hoesten en/of koorts) die wijzen op het coronavirus getest worden.

Om het virus nu en de komende tijd onder controle te krijgen en te houden, is uitbreiding van het aantal testen en het uitvoeren van bron- en contactonderzoek van groot belang.

Is iemand besmet met het coronavirus, dan starten we als GGD bron- en contactonderzoek. Dat betekent dat contacten van de patiënt binnen 24 uur worden benaderd door de GGD om na te gaan of zij ook klachten hebben. Dan kunnen we hen ook testen.

Landelijk

Door het uitbreiden van het aantal tests gaat het waarschijnlijk om meer contactonderzoeken dan dat de GGD kan uitvoeren. Daarom gaat een nieuwe, landelijke bron- en contactfaciliteit een deel van die onderzoeken uitvoeren. Dat hebben de GGD-en samen besloten. GGD Hollands Midden blijft daarbij in de lead voor de regio Hollands Midden.

Zie voor meer informatie over het testbeleid ook onze speciaal ingerichte pagina hierover.

Lees ook meer over de manier waarop we ons voorbereiden op meer testen en bron- en contactonderzoek.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie