Overlast door de eikenprocessierups

vrijdag, 29 mei 2020

De eerste nesten van de eikenprocessierupsen zijn gesignaleerd. Dat betekent dat we weer moeten oppassen. De brandharen van rupsen veroorzaken vervelende jeukklachten.Wat kun je doen om klachten te voorkomen en wat kun je doen als je klachten hebt?

Ook dit jaar krijgen we waarschijnlijk te maken met veel overlast door de eikenprocessierups. Door de hete zomer van vorig jaar zijn mogelijk veel rupsen onder de grond gekropen. Die komen in de loop van komend rupsenseizoen tevoorschijn. Gemeenten doen hun best om de rupsen te bestrijden, maar op veel plekken zullen de rupsen toch voor hinder zorgen.

eikenprocessierupsHoe voorkom je klachten? Wat kun je doen als je klachten hebt? wanneer moet je naar je huisarts? Deze, en nog veel meer vragen, worden beantwoord op GGDLeefomgeving.

Meer informatie

Informatie voor kindercentra, huisartsen, evenementenorganisatoren en beheerders van recreatieterreinen vinden informatie op rupsen.info.
Ook is er een Kennisplatform Processierups waar veel informatie te vinden is: https://processierups.nu/.
Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt dan kun je contact opnemen met het team Medische Milieukunde op 088 - 308 33 81 of per e-mail: mmk@ggdhm.nl.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie