Aantal bevestigde patiënten met corona geen goede graadmeter meer

donderdag, 19 maart 2020

Aantal

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen. Het aantal bevestigde patiënten is hierdoor geen goede graadmeter meer.

Door te testen volgens de richtlijnen zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben. De GGD HM test dus patiënten met klachten die vallen in deze categorie en niet meer daarbuiten.

Zo testen wij momenteel binnen verpleeghuizen om uit te kunnen sluiten als iemand ziek is of het gaat om corona of om een ander virus.

Daarnaast testen wij zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het nieuwe coronavirus. 

Dit maakt dat het aantal positieve testen geen goede graadmeter meer is voor de verspreiding van het virus in een gemeente/in de regio Hollands Midden.

Om die reden geven wij geen cijfers meer over bevestigde besmettingen.

 

Kijk op de site van het RIVM voor een actueel landelijk overzicht 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het coronavirus

 

Kijk op de site van het RIVM voor een actueel landelijk overzicht van de verspreiding

En daarnaast testen wij zorgmedewerkers met het oog op werkhervatting bij geringe klachten. Ook testen wij momenteel veel binnen verpleeghuizen op vinger aan de pols te houden.
Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie