‘Doet u mee met Scoren op Gezondheid’?

vrijdag, 01 maart 2019

Deze oproep stond 21 februari in de Stadskrant van Leiden en is daarmee de start van de publiekscampagne om leden en ouders van sportende jeugd te bewegen om de besturen van hun clubs te bevragen over de verschillende thema’s en er vooral ook zelf actief op te worden:

Deze publieksactie is onderdeel van en het vervolg op de aftrap van de campagne Wij gaan scoren op Gezondheid tijdens het 7e Leidse Sportcongres in november 2018. Aan alle kaderleden van Leidse Sportverenigingen en andere belangstellenden werd de Scoren op gezondheid kaart gepresenteerd door de Rik van der Geest, breedtesport coördinator en de wethouder Sport, Paul Dirkse.

Op 4 thema’s geeft de kaart advies en handvatten aan besturen en leden van sportclubs om hun sportvereniging gezonder te maken:

 • Fysiek gezond bijvoorbeeld rookvrij sportterrein en een gezonde kantine.
 • Sociaal gezond bijvoorbeeld vertrouwenspersoon en fairplay.
 • Maatschappelijk gezond bijvoorbeeld duurzame accommodaties en aangepast sporten
 • Financieel gezond bijvoorbeeld informatie rondom fondsen en subsidies, minimabeleid en jeugdsportfonds.

De publiekscampagne bestaat uit verschillende items: posters, ansichtkaarten en gevouwen folders die bij de sportclubs te vinden zijn in kantines. En via meerdere kanalen wordt aandacht hiervoor gevraagd: via de sportclubs zelf, via het Facebook en Twitteraccount van de gemeente Leiden en via de Stadskrant.
Zowel de Score kaart, poster als de ansichtkaart zijn te zien op: http://www.sportstadleiden.nl/scorenopgezondheid .

De campagne is ontwikkeld door de GGD HM vanuit de aanvullende dienst gezondheidsbevordering, JOGG Leiden, gemeente/Sport Leiden en MINDyou-advies met de bedoeling de clubs te ondersteunen in de maatschappelijke rol die van hen gevraagd wordt.

Wie meer wil weten over de campagne kan terecht bij Marka Bordewijk, (wijkgerichte) gezondheidsbevordering Leiden (mbordewijk@ggdhm.nl) en Chantal van der Zijl, JOGG Leiden (cvanderzijl@ggdhm.nl ).

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl