Onderzoek en cijfers

Aantal keer bekeken: 8810, Laatst gewijzigd: maandag, 16 september 2019

Een schat aan gezondheidsinformatie

Om de gezondheidssituatie van de inwoners van Hollands Midden te monitoren en te beschrijven, verzamelen we gezondheidsinformatie en factoren die dit beïnvloeden. De informatie presenteren we op verschillende manieren:

Extra onderzoek

We voeren op aanvraag extra onderzoek uit. Bijvoorbeeld kwalitatief onderzoek of evaluatie onderzoek. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het team onderzoek van de GGD. Mail naar onderzoek@ggdhm.nl of tel: 088-308 30 00.

 


Nieuws

 

Nieuw dashboard: eengezonderhollandsmidden.nl

De GGD heeft in juli 2019 een nieuw dashboard gelanceerd. Het dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wijkniveau voor een gezonde gemeente. Cijfers worden geduid en er worden beleidsmogelijkheden aangeboden. Ga direct naar https://www.eengezonderhollandsmidden.nl 

 

Gezondheidsmonitor Jeugd 2019

We werken momenteel aan de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019, zodat de nieuwe cijfers in medio 2020 beschikbaar zijn.
Wilt u meer informatie, zie Gezondheidsmonitor Jeugd najaar 2019.

 


Gezondheidspeiling volwassenen/ouderen

 

In 2016 is door de GGD Hollands Midden een Gezondheidspeiling uitgevoerd onder de bevolking van 19 jaar en ouder in alle gemeenten in de regio. Inwoners hebben een vragenlijst ingevuld over hun gezondheid en welzijn. Zo’n peiling vindt gemiddeld eens in de vier jaar plaats. Het doel is om periodiek en systematisch gegevens te verzamelen over de lichamelijke en psychische gezondheid, de sociale omgeving, leefstijl en de leefomgeving. De resultaten worden gebruikt ter ondersteuning van lokaal en regionaal gezondheidsbeleid.

Door te klikken op onderstaande symbolen vindt u de meest recente cijfers over verschillende gezondheidsthema’s in Hollands Midden uit de Gezondheidspeiling 2016 met informatie over trends, regionale verschillen en achtergrondkenmerken zoals leeftijd en geslacht.

 

  

Meer informatie over de gezondheidspeiling

We werken momenteel aan de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019, zodat de nieuwe cijfers in medio 2020 beschikbaar zijn.
Wilt u meer informatie, zie Gezondheidsmonitor Jeugd najaar 2019
Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie